Wxruby2 problems

Hello,

I've recently installed wxruby2 (version 1.9.4) from a precompiled
mswin32 gem. It seems to work fine, and the samples in the
distribution all work, but I have a couple of peculiar problems:

1) When I package a trivial wxruby script with rubyscript2exe, the
executable is huge - 8.5 MB. With previous versions of wxruby (prior
to wxruby2, I think) it was much smaller. Less than 3 MB. Is this how
much the new wxruby takes, or am I doing something wrong ?

2) [warning: this is bizarre!] While running a script with a wxruby
GUI, my mouse (trackball, actually) becomes much slower. It's
configured to be quite fast because I have a large script, but slows
down (by a factor of 2, at least) while the script is running. When
the script exits, the cursor regains its original speed. This does not
happen with simple ruby scripts (those without wxruby)

Please help,
Eli

Eli Bendersky wrote:

I've recently installed wxruby2

Please take questions about wxRuby to the wxruby-users mailing list:

http://rubyforge.org/mail/?group_id=35
http://www.ruby-forum.com/forum/36

1) When I package a trivial wxruby script with rubyscript2exe, the
executable is huge - 8.5 MB. With previous versions of wxruby (prior
to wxruby2, I think) it was much smaller. Less than 3 MB. Is this how
much the new wxruby takes, or am I doing something wrong ?

wxRuby2 is substantially larger than wxruby 0.6.0 because it supports many more features. But the main problem is that there is a bug in rubyscript2exe which means the binary file is included twice in the .exe. You can manually unpack and repack the .exe to get round this.

2) [warning: this is bizarre!] While running a script with a wxruby
GUI, my mouse (trackball, actually) becomes much slower.

Strange; I suggest you post a short sample illustrating the problem to the wxruby mailing list and we can take it from there.

alex